با نیمه عمر 1-1.5 ساعت
لانزوپرازول در سال 1995 مورد تایید سازمان غذا وداروی امریکا FDA)) قرارگرفته است ودر نوامبر 2009 حق ثبت انحصاری آن به پایان رسیده است
لانزوپرازول در طبقه داروهایی به نام مهارکننده های پمپ پروتون (PPI) است که تولید اسید توسط معده را بلوکه می کند. داروهای دیگر در همان کلاس شامل rabeprazole (Aciphex) ، امپرازول (Prilosec) ، pantoprazole (Protonix) ، و esomeprazole (Nexium). مهار کننده های پمپ پروتون هستند برای درمان بیماری های از قبیل زخم معده، بیماری ریفلاکس معده (سوزش سردل )و سندرم Ellison- Zollinger که توسط اسید معده ایجاد می شود. لانزوپرازول ، مانند دیگر مهار کننده های پمپ پروتون ، آنزیمی را که در دیواره معده اسید تولید می کند را بلوکه کرده.و با مسدود کردن آنزیم ، تولید اسید کاهش می یابد ، و این عمل اجازه می دهد تا زخم معده و مری التیام یابد.
دوزهای دارویی :کپسولهای 15 و30 میلی گرمی - ویال شامل 30میلی گرم پودر لانزوپرازول(30 mg/5 ml)
شرایط نگهداری : در دمای اتاق ، 15-30 سانتیگراد (59-86 فارنهایت). دور از رطوبت.
موارد تجویز : لانزوپرازول برای درمان زخم معده و اثنی عشر ، بیماری ریفلاکس معده و
سندرم Zollinger- Ellison
دوز مصرفی: در درمان اولیه برای زخم اثنی عشر دوز توصیه شده برای بزرگسالان 15 میلی گرم در روز به مدت 4 هفته است. برای درمان سوزش سردل ، درمان اولیه 15 میلی گرم توصیه می شود تا 8 هفته می باشد. برای حفظ بهبودی (بلند مدت) در زخم اثنی عشر و درمان سوزش سردل دوز توصیه شده 15 میلی گرم روزانه است. برای درمان های اولیه فرسایشگر شدید (ازوفاژیت) و زخم معده ، دوز توصیه شده برای بزرگسالان 30 میلی گرم در روز به مدت 4-8 هفته است.
برای کنترل سندرم Ellison - Zollinger ، شروع برای بزرگسالان با دوز روزانه 60 میلی گرم است ، و دوز بر اساس واکنش و پاسخگویی تنظیم می شود. دوزهای تا 180 میلی گرم در برخی بیماران مبتلا به سندرم - Ellison Zollinger استفاده می شود. لانزوپرازول داخل وریدی برای بیمارانی که قادر به خوردن لانزوپرازول ازطریق دهان نمی باشند تایید شده است. تایید دوز وریدی 30 میلی گرم روزانه برای بیش از 7 روز است.
تداخلات دارویی : لانزوپرازول کمتر از امپرازول با داروهای دیگر تداخل می کند.
عوارض جانبی : لانزوپرازول مانندppi))های دیگر به خوبی تحمل می شوند. رایج ترین عوارض جانبی اسهال ، تهوع ، استفراغ ، یبوست ، راش و سردرد. سرگیجه ، عصبانیت ، ضربان قلب غیر طبیعی ، درد عضلانی ، ضعف ، گرفتگی عضلات پا و احتباس آب به ندرت اتفاق می افتد
منابع:
http://www.medicinenet.com/lansoprazole/article.htm
http://en.wikipedia.org/wiki/Lansoprazole
http://www.rxlist.com/prevacid-drug.htm
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر